...

På fredag kommer jag flytta in på dagcentret (i samma hus där jag arbetar)och ska bo där tills på måndag, känns kasst men vad ska man göra när de är så dålig bussförbindelse. Kommer inte ha internet under den tiden och de blir jobbigt. Kommer jobba fredag kväll till 22 sen lör,sön och mån 8-15, hoppas att jag kan få extratider så kvällarna inte blir så långa.
Hur tiden i Ålesund ser ut efter Måndag har jag ingen aning om, vart jag ska bo och vart jag ska jobba..?! Ska jag åka hem kanske?

Lägger upp lite bilder på mitt boende








 
Min standard: NEJ, men jag överlever nog!

Ålesund

Jaha, dags att bege sig in i blogg-världen. Tänkte uppdatera er lite om min tid här i Norge, Ålesund.

I Sönags (den 7/6). Åker med mina kära föräldrar till arlanda där planet till Oslo ska gå kl 15:10. Självklart va planet försenat en timme. Min vanliga tur... Eftersom jag skulle ta nästa plan i Oslo till Ålesund kl 17:40 så mådde jag skit, var helt säker på att jag inte skulle hinna med de flyget. Så kontaktade min kusin i Oslo och hörde om jag kunde sova där en natt om jag missade planet.
Jag checkar in mitt bagage och säger hejdå till mina p´s och sätter mig på flyget till Oslo. När jag väl är framme så springer jag genom nästa tull och hinner precis med planet till Ålesund. Jag lämnade mit bagage som skulle skickas hit till mig. Sen väntade en bussresa på 1 timme till Moa-busstation, jag åkte färja för första gången(?). Blev hämtad av Dagfinn som hyrut en lägenhet till mig i Rörbua, precis vid vattnet som ni kan se på bilderna.

I Måndags ordnade jag med norskt skattekort, handlade lite smått och fick mitt efterlängtade bagage. Fick hjälp av ägarens söner att ladda på pengar på mitt norska nr, verkar som jag inte kunde de pga att jag har ett svenskt konto(?). Sen var de dags att jobba, Dagfinn körde mig. Jag var inte särskillt nervös för att jobba men blev sne när jag fick veta att bussarna aldrig går så de passar med mina arbetstider. Får vänta över en timme på kvällen, inte bra.
De är 1,5 mil till arbetet, så nej ikke cykelavstånd. När jag kom till jobbet fick jag veta att jag skulle arbeta ENSAM med 8 boende på sjukhemmet. Fick info av personalen, otroligt va mycke medicin de hade för att vara så pass friska. Första jobbkvällen gick bra, pratat norska hela tiden och inte någon tid till att sitta ner...Helt slut!!

I Tisdags ringde chefen kl 8 och frågade om jag ville komma in och jobba extra, självklart gjorde jag de eftersom jag är här för att tjäna pengar och inte pilla navel. Chefen kom och hämtade mig och jag arbetade fram till kl 22, 13 timmars pass. Känns i kroppen eftersom jag inte ens är van vid att arbeta. Helt slut!!

Idag Onsdag är jag ledig och ska inte göra ett dyft. Har kollat film och ska nog laga någon mat senare, inte ätit mat sen i Lördags. Bröd med choklade är gott:P Men de vet väl ni svenskar inte vad de är...







RSS 2.0