20 år:D

Då va de dags att fylla 20, har precis ätit jordgubbar och glass. Tårta blir de när jag kommer hem:P




Snart flyger mina föräldrar hem...


Båttur

Idag har jag varit med mina föräldrar på en båttur till preikestolen. 








=)

Nu är mina föräldar här hos mig:) Jag fick min födelsedags present  redan idag, en kamera:) Hade ju inte en aning om att jag skulle få den:P En kanon bra kamera!!! Tack kära familj :D

Bilder kommer inom kort!!! ;)


Hallå!!

Tiden här i Norge har inte varit som jag hade trodde den skulle vara. De har vart otroligt mycke motgångar och ingenting har gått problemfritt. Från första dagen va de problem, jobbet visste inte att jag skulle komma, de visade sig att jag skulle jobba natt. Sa nej till de och dom ordnade efter mycke tjafs ett annat dag/kvälls schema till mig.
Nästa problem va boendet, jätte fint och så men bara 1 sovrum, vi ställde ut en säng i vardagsrummet. Där stekte solen från klockan 4 så man vaknade varje morgon vid 5 för att de va sjukt varmt.
4km till jobbet , cyklas i regn och rusk. Känns som höst här!!
De va svårt att fixa med skattekortet och jag hoppas på att få min första lön SNART!!
Forsatt små krångel, och de senast va att jag skulle dela ut mediciner till 17 okända människor på en nya avd  f.o.m vecka 29. Jag sa nej till de eftersom de känns absurt att ge männsikor man aldrig sett eller vet namnet på mediciner.
Fick mail idag där de stog att dom säger upp mig eftersom jag inte vill dela mediciner. Jaja, så kära Västeråsare, Vänner och Familj ; jag tror vi ses måndagen vecka 29 :D
De ska nog bli bra att åka hem då, har inte tjänat särskillt bra på detta ändå, mycke pga att jag knappt för jobba 100%

Imorgon kommer mina underbara föräldrar hit=) De ska bli jätte kul! Ska gå och handla lite gott tills dess nu. Hoppas på jordgubbstårta på Söndag eftersom jag fyller 20 år då :D weeeeei!! Gallejkalas när jag kommer hem tjejjer;)


Kvadraten

Har varit i Sadnes idag på Nordens största köpcentrum; Kvadraten! Shoppade inte så mycke.
Jag har tillverkat 2 nallar,helt från starten, från att stoppa dom till att välja kläder på  dom! Dom bliv riktigt coola!! Bild kommer upp om några dagar, får en kamera när föräldrarna kommer.

Ledig

Då har man varit ledig en hel dag, ganska skönt faktist, har varit på stan och tittat på hur dom lägger sand och fixar volleyboll planer. De ska vara grand slam nere i centrum, "beach volley world tour" 24-29 juni! Verkar vara nått riktigt stort, sen är de mat festival 23-26 juni, så de händer en hel del i Stavanger. Såg en gigantisk kryssnings båt idag, 12 etage och massa meter lång. Hade ja haft ubs- kabeln så hade jag kunnat lagt upp bild, håll till godo en vecka=)

Måste ta mig till skatte kontoret IGEN, efter som dom tydligen måste ha en kopia på mitt pass. Hade ju vart onödigt om jag betalade 50% skatt tycker jag, så får cykla dit på måndag. Osäker på om de är öppet då eftersom dom firar sankt hans afton i norge , ungifär som svenska midsommarafton fast inte alls lika stort.
Efter sankt hans afton blir dagarna bara kortare igen...:( trist va?!

Imorgon flyttar vi in i den stora delen av huset, husägaren och hennes son har flyttat ut idag, så jag och moster tar över=) De blir skönt med ett eget sovrum, som vi bor nu så turas vi om att sova i sovrummet eller i vardagsrummet lite beroende på hur vi jobbar. Lite jobbigt!

De första 2 veckorna kommer en kille/gubbe bo med oss. Sen bor vi själva 1 vecka sen kommer de en annan äldre kvinna och bor med oss... Hoppas de funkar fint!

Hoppas ni där hemma hade en bra midsommar=)

Pickup line

Ja, han på jobbet är fortfarande efterhängsen, han är 33 år.. HAHA vad vill han mig ?!HJÄLP!
 Jag vet ju att jag är oemotståndlig, men att han inte fattar alla dissar? Jag vill inte till stranden med dig, eller ta en promenad och höra om ditt liv. Måste man säga de rätt ut eller? Aja, gillar att dissa de vet nog dom allra flesta som känner mig:P De är så jag jobbar!! Inte många eller ne ingen som kommer över min ribba, den dagen är de nån som blir lycklig och sorry men de är inte du 33åring från Afrika. NOPE

Fick denhär kommentaren av han idag:

"Hei Malin , do you know that your smile make thousand of pepole staying alive"


Saknar mina nära och kära hemma! Nån som vill komma hit i helgen kanske(A)


:(

Har inte vart den bästa dagen, funderar på vad jag gör här, verför så läge osv... Hade kunnat åk hem imorn om jag fick!! Känner jag likadannt om några dagar ska jag kontakta min chef och kolla om man kan åtminstånde korta ner tiden lite.


Om Stavanger

Stavanger är Norges tredje största stad med 181 280 invånare, störst är Oslo och därefter kommer Bergen. I år blev Stavanger Europas kulturhuvudstad. Centrum består av mycke gamla trähus  från 1860. Namnet Stavanger betyder "fjorden vid den branta klippan". Domkyrkan i stavanger är från 1400 talet och ligger i centrum, va in där igår välbevarad gamal kyrka.

Vi ska ta oss till Preikestolen snart,
 
de är först en bussfärd dit, sen 2 timmar promenad till preikestolen, sen 2 timmare till bussen igen.. Blir en utmaning=)



Vi ska nog åka färja antingen till England eller till Danmark, färjorna går ca 5-10 minuters promenad härifrån.
Finns många möjligheter att hitta på aktiviteter här i Stavanger!

Utsikten från min terass=)


Stalker

Har fått en stalker på jobbet, en personal alltså. Så skum på nå sätt, träffade han en stund igår, han ville att jag skulle lära honom svenska. Idag frågar han om vi kan gå till stranden, han ville ha mitt mobil nr, veta vart jag bodde osv. Sa att jag inte hade nån mobil(A) och sanningen är den att jag inte vet vart jag bor mer än i Stavanger... Får bara en sån dålig magkänsla på honom och den ska man nog lita på!?!! Så nej de blir ingen walk in the beach!!


Pratade med en avdelnings chef idag och fick veta att jag inte har några tider än för nästa vecka och veckan därpå ska jag vara på avd. 3 en demens avd.... sen ska jag på avd. 7 efter några veckor, även de en demens avd. Gillar de ICKE! Får se hur de går!

Nu väntar sängen!


Goddag

Hallå kära besökare=)

Idag va de tänkt att ja skulle sova ut ordentligt, har inte sovit längre än till 6 sen jag kom hit. Men även imorse vaknade jag vid 6 tiden. Låg och drog mig till halv 10, skönt! Åt frukost i solen på terassen.
Ska jobba min första kväll idag 15-21, får se va dom har för rutiner då.

Igår fick jag ett glatt besked; mamma och pappa flyger hit den 27-29 juni, ska vara hör och fira min 20-årsdag :D

Nu har jag skickat efter ett norskt kontantkort, har kostat otrloigt myke att ringa från mina andra två svenska nr.


går ut i solskenet igen!!:)

^^

Efter att ha jobbat till 14 så cyklade jag och moster ner på stan, tog ca 5-10 minuter. finns så vackra och gamla hus. vi skulle hitta typ norska skatteverket, ska ordna lite papper så jag inte behöver batala 50% skatt. kan ju vara bra att fixa tänkte jag:P de låg en bit bort  så ska ordna med de en annan dag.

De har vart riktigt varmt idag, riktigt jobbigt att cykla i hettan, sepciellt när man har sämsta konditionen...
Nu ska jag snart väcka moster som ska gå nattskift. utan upplärning och har aldrig träffat de boende, själv på avdelningen ska hon dela ut medicin till människor hon inte vet namnet på, SÅ JOBBAR MAN I NORGE...
Tur att ja fick bort nätterna, Puhh

Imorgon är jag ledig, skönt eller tråkigt...?!?

Arbetsdag 1

Idag hade jag min första riktigta arbetsdag, skulle slutat 15:30 men fick gå redan 14, de va skönt!!
Tycker att jag jobbade på bra idag, allt är ju helt nytt, men ansåg att jag gjorde lika mycke som den ordinarie personalen!!
Har varit själv "hemma" hela dagen och fram tills sent ikväll, moster jobbar kväll. Första timmen va de skönt, men nu börjar de bli lite långtråkigt. Tur att jag har internet och en tv med 50 kanaler, däribland svt1&2 och tv4. Lyx lyx lyx.

Har haft växlande väder idag, monligt på morgonen och strålande solsken lagom tills jag slutade jobbet! Nu blåser de ordentligt!

Hoppas allt är bra i Sverige:)


Stokka sjukhem

Nu sitter jag i Stavanger på vår terass, med utsikt över havet från vänster till höger. De är otroligt vackert här!
Lägenheten  är i toppskick vilket känns riktigt lyxigt! Tänkte lägga upp bilder, men har ingen kabel till datan för de:/ TYVÄRR

Hade min första dag på arbetet idag, ingen visste att jag skulle komma. När dom kom fram till vem jag var så visade de sig att jag skulle jobba natt HELA vistelsen här. Jag tog mig i kragen och pratade med en ansvarig på Stokka sjukhem. Ringde sen till den som har ansvaret för mig på benannings företaget MedPartner.
Jag stog på mig och till slut så fick jag ett nytt schema som är dag/kväll-turer,(dock bara 2 veckor fram änsålänge). Detta hade jag inte klarat av att ordna med för nått år sen. Det gäller att stå upp för sig själv!!=)

Känns som om jag kommer va i min bästa form ever när jag kommer hem, har nämligen 4km till jobbet att cykla... Bara att hoppas att de inte regnar!!:P

Saknar Er därhemma!!!


Stavanger

Länge sen jag skrev, jag vet. Mycker tjat av VISSA att jag ska börja uppdatera min blogg oftare ;). Kan bli svårt i Norge, vet inte hur de blir med internet där...

Idag åker jag till Stavanger, klockan 14:05 går flyget från Arlanda. Resan tar bara 1h25min, så de känns skönt! Kommer börja jobba redan på måndag morgon, sen går jag på mitt nattskift. JA jag ska jobba natt för första gången i mitt liv. Undrar hur de kommer gå...
Allt nytt känns jobbigt, men hoppas att jag kommer in i de fort och smärtfritt!!

Kommer sakna mina tjejer riktigt mycke, och givetvis familjen! Har ju aldrig vart i från i tre månader förr.
Men som alla säger till mig; jag kommer att få roligt och de är en riktigt bra erfarenhet!!

Dags att kolla så man packat allt osv!


RSS 2.0